Over mij

Bevlogen initiatiefnemers die zich inzetten voor een mooiere samenleving, vormen voor mij een belangrijke inspiratiebron. En hen verder helpen in de realisatie van hun plannen en ambities is dan ook mijn grootste drijfveer.

Door mijn ervaring als senior adviseur en programma manager bij verschillende maatschappelijke fondsen (VSBfonds, Oranje Fonds, Kansfonds, FNO, HandicapNL, Fonds Sluyterman van Loo) en samenwerkingsverbanden (o.a. ZonMw, fondsen voor ouderen en fondsen voor mensen met een handicap) heb ik een brede kennis over doelstellingen, beleid, werkwijzen en procedures van fondsen. In ruim twintig jaar advieswerk bij fondsen heb ik duizenden projectplannen gezien. Ik weet wat er speelt in het maatschappelijke middenveld en heb veel ervaring in projectbeheer.

Al die kennis en ervaring zet ik in als zelfstandig adviseur. Als verbindende schakel tussen ideeën en geld. Tussen maatschappelijke initiatieven en het aanbod van fondsen en andere financiers. Mijn specialisme ligt op het terrein van mens en maatschappij en de dwarsverbanden daarbinnen met cultuur en sport.

Gedreven door maatschappelijke betrokkenheid creëer ik van nature synergie tussen mensen en organisaties. Ik dring snel tot de kern van de zaak door, vertaal visie naar actie en hanteer daarbij een open communicatiestijl. Ik word vaak geprezen om mijn pragmatische benadering en scherpe blik.

Voorbeelden van opdrachten:
Oranje Fonds (projectadvies en programma-ontwikkeling Samen Ouder), Stichting Kikid (advies strategie en fondsenwerving), Stichting De Tijdmachine (fondsenplan en -strategie), FNO (ontwikkeling Call Eigen Regie en Participatie binnen programma Klein Geluk), HandicapNL (interim-projectadvies en bestedingsbeleid), Lokale Fondsen Nederland (e-learning module en workshops Bestedingsbeleid), Academie van de Stad (workshops), Welzijn Capelle (workshop).

Ik ben lid van  SPIN – Supporting Philanthropy in the Netherlands (netwerk voor zelfstandige adviseurs in de filantropie).

Met ingang van 1 juli 2019 ben ik als partner toegetreden tot adviesbureau Beter Geven. Beter Geven informeert, ondersteunt, stimuleert en adviseert potentiële en bestaande gevers over hoe zij effectief, efficiënt en met kennis en passie hun maatschappelijke idealen kunnen verwezenlijken. Beter Geven biedt verschillende diensten zoals advies (variërend van advies over beleid tot het opzetten van een eigen stichting), project-, programma- en interimmanagement, coaching, workshops en trainingen.

Dit zeggen anderen over mij en mijn werk.

 

cropped-bedrijfs-logo-ontwerpen2.png